silestone

Silestone kvarc felület

A Silestone természetes kvarc alapú kövét azért tervezte a Cosentino csapata, hogy napjainkat ne csak a praktikusság, hanem a harmónia és a csodálatos színek illetve anyagok világa jellemezze. Egy olyan felületet alkottak, amely nem csak szép és esztétikus, hanem kiváló összetétele miatt rendkívül ellenálló a különböző szennyeződésekkel és karcokkal szemben. A speciális gyártási eljárás során antibakteriális védelemmel látják el a Silestone-t, amely megfelel a maximális higiéniai feltételeknek is.

10 éves gyártói garancia biztosítja a megrendelő számára a felület egyedülálló minőségét!

silestone sopron

Mi is az a Silestone?

A Silestone egy természetes kvarc felület, amelyet azért alkottak, hogy napjainkat szebbé és kényelmesebbé tegye. Szemet gyönyörködtető kvarc színeivel, anyagaival, textúrájával és kiváló minőségével a lakás bármely pontját dekorálhatjuk, legyen az akár egy konyhai munkapult vagy esetleg egy fürdőszobai pult. Ez az egyetlen olyan anyag a piacon, amely antibakteriális védelemmel van ellátva, tehát garantálja a maximális higiéniát a felületen.

Az összetételét tekintve 94%-ban természetes kvarc, amely különlegesen keménnyé és rugalmassá teszi. Olyan higiéniai tulajdonsággal rendelkezik, mint semmilyen más termék a piacon. Ráadásul a kvarc mindenféle árnyalatában kapható, amely lehetővé teszi, hogy egy egyszerű konyhai pulttól a legbonyolultabb szerkezetig felhasználjuk.

silestone sopron

Számos előnye van, mely nem található meg a természetes kövekben(gránit, márvány)

Több mint 60 féle színben gyártják. 3 féle textúrával rendelkezik: fényes felület, amely több mint 60 féle színben kapható. Matt felület, Volcano felület

silestone sopron

Silestone munkafelület Előnyei


Számos előnye van, mely nem található meg a természetes kövekben(gránit, márvány) Ezek:

• anti-bakteriális felülettel rendelkezik, tehát így nem szaporodnak rajta a baktériumok

• rendkívül ellenáll a szennyeződéseknek, ezért nagyon könnyen tisztítható

• nem nyeli el a folyadékot: a természetes kvarc és gyanta elegyének keveréke a gyártás során tejesen porozús mentessé teszi a felületet. Nem szívja be a folyadékot, lehet ez akár kávé, vörösbor stb.

• ütésállóssága jóval nagyobb, mint a természetes kőé

• több mint 60féle színben gyártják

• 3féle textúrával rendelkezik: fényes felület, amely több mint 60 féle színben kapható. Matt felület, Volcano felület


Ütéssel szembeni ellenállás


A Silestone kvarc munkalapok magas színtű ellenállása az ütéssel szemben messze felülmúlja a többi hasonló termékek ütésállóságát.

Ez a rendkívüli ellenállás a kitűnő minőségű összetételnek és gyártásnak köszönhető: kvarc a keménységet, a gyanta a rugalmasságot adja. A gyártás során a vibrációs tömörítés eljárás során minden lehetséges levegőt kipréselnek az anyagból és magas hő hatására összepréselik azt.


Karcokkal szembeni ellenállás


A kvarc a Mohs féle skálán 7-es keménységű, míg a gyémánt 10-es. Ezért, míg a legtöbb más munkalap, mint pl. a márvány és gránit jobban hajlamos a sérülésekre, addig a Silestone ellenáll ezeknek.